Βασιλικός πολτός – Οφέλη & Ιδιότητες
17 Οκτωβρίου, 2022Σαγκουίνι – Οφέλη & Ιδιότητες
22 Φεβρουαρίου, 2023
Τι γνωρίζεις για το μανταρίνι;

Το μανταρίνι είναι το αμέσως μεγαλύτερο σε καλλιέργεια εσπεριδοειδές φρούτο μετά από το πορτοκάλι. Το χρώμα του κυρίως είναι το πορτοκαλί αλλά μπορούμε και να το βρούμε σε αποχρώσεις του πράσινου.
Αυτό συνήθως σχετίζεται με τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει. Για παράδειγμα:
Βιταμίνη C

Β-κρυπτοξανθίνη

Ναργινίνη,

Εσπεριδίνη

Τανγκερετίνη

Νομπιλετίνη

Ένα μικρό σε μέγεθος μανταρίνι (80γρ.) περιέχει 40kcal 0,6γρ. πρωτεΐνης, 10,1γρ. υδατανθράκων, 0,2γρ. λιπαρών & 1,3γρ. φυτικών ινών.

Επίσης αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων & ιχνοστοιχείων όπως:

Θειαμίνη (Β1)

Β6

Χαλκού

Βιταμίνης Α

Φυλλικό οξύ

Μαγνήσιο

Νάτριο

Σίδηρο
#διατροφικόtip: τα μανταρίνια μπορείτε να τα καταναλώσετε ωμά, σε πράσινες σαλάτες ή φρουτοσαλάτες, smoothies, γιαούρτι ή με χυλό βρόμης.

Προσωπικά λατρεύω να καταναλώνω τα μανταρίνια μου σε συνδυασμό με 1 μήλο, μέλι & τριμμένο καρύδι από πάνω ή σταλίτσες μαύρης σοκολάτας! Και γλυκό και θρεπτικό! Δοκιμάστε το!