Υπηρεσίες

Ενας νέος & σωστός τρόπος διατροφής είναι ένα νέος τρόπος ζωής...


Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Βάνα Κροντήρη προσφέρει υπηρεσίες διατροφικής υποστήριξης σε άτομα κάθε ηλικίας. Σε συνεργασία μαζί της, στο πλαίσιο ενός απόλυτα φιλικού κλίματος, μπορείτε να βρείτε το δικό σας διατροφικό πλάνο!

Με βάση τις ανάγκες του σώματός σας και τις προσωπικές σας - τα δικά σας ΘΕΛΩ, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν τις διατροφικές σας συνήθειες - σωστές και λανθασμένες - η Βάνα Κροντήρη φτιάχνει ένα πρόγραμμα διατροφής για εσάς.

Το ζητούμενό της, σε κάθε περίπτωση, είναι να σας μάθει, τελικά, να κάνετε έξυπνες και θρεπτικές διατροφικές επιλογές! Αυτό είναι βέβαια και το ιδεατό σενάριο, όταν αρχιζουμε συνεργασία με ένα διαιτολόγο, ώστε κάποια στιγμή... να μπορούμε να πορευόμαστε μόνοι μας και να διατηρούμε το ιδανικό μας βάρος.

Ολα μαθαίνονται, αρκεί να έχουμε τη θέληση και την καθοδήγηση ενός ειδικού. Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Βάνα Κροντήρη σάς περιμένει στο Balanced Diet, στο Παλαιό Φάληρο, έτοιμη να επιλύσει τις όποιες απορίες σας για τα διατροφικά θέματα!

 Αντιμετωπίζετε χρόνιο θέμα διαχείρισης βάρους ή κάποια κλινική κατάσταση;

Θέλετε να υιοθετήσετε την ιδανική - για τα δεδομένα σας - διατροφική συμπεριφορά;

Όλες οι δίαιτες που έχετε δοκιμάσει έως σήμερα έχουν αποτύχει & νιώθετε πλήρη απογοήτευση;

Επωφεληθείτε των υπηρεσιών της Βάνας Κροντήρη,

όποιο κι αν είναι το θέμα που σας απασχολεί!

 

 

Αναλυτική σύσταση σώματοςΟ Ιnbody 270 είναι ο αναλυτής που διοχετεύει και τις 2 συχνότητες που μπορεί να παρέχει μια Βιοηλεκτρική εμπέδηση (BIA), τη DSM BIA (Πολυσυχνοτική Τμηματική Βιοηλεκτρική Εμπέδηση) και τη SMF ΒΙΑ (Ταυτόχρονη Πολυσυχνοτική Εμπέδηση) με μία μόνο μέτρηση. Ο συνδυασμός των δύο μαζί με τις 2 συχνότητες εμπέδησης, των 20kHz αλλά και των 100kHz, μας δίνουν μια πιο εμπεριστατωμένη και αξιόπιστη αξιολόγηση της σύστασης του σώματός μας.

Ο Inbody 270 διαθέτει σύστημα εκφώνησης που στοχεύει στη σωστή προετοιμασία ζύγισης του εξεταζόμενου, καθοδηγώντας τον ανάλογα την κάθε φορά, όπως και μια αρκετά μεγάλη οθόνη στην οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βλέπει τα αποτελέσματα των μετρήσεών του.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι μαζί με την τμηματική ανάλυση του σώματος (λίπος, μύες συνολικά υγρά κ.λπ.), θέτει ξεκάθαρους προσωποκεντρικούς στόχους και σε κάθε μέτρηση βλέπουμε την πορεία, αλλά και τη φυσική κατάσταση του κάθε εξεταζόμενου.

Όταν προετοιμαζόμαστε για μια λιπομέτρηση δεν πρέπει να ξεχνάμε:

 • Όχι στην κατανάλωση φαγητού, υγρών και καφέ 3 με 4 ώρες πριν τη ζύγιση
 • Όχι στην κατανάλωση αλκοόλ 24 ώρες πριν τη ζύγιση
 • Όχι έντονη φυσική δραστηριότητα 12 ώρες πριν τη ζύγιση
 • Αποφυγή καπνίσματος 1-2 ώρες πριν τη ζύγιση
 • Οι γυναίκες να μην βρίσκονται σε μέρες εμμήνου ρύσεως

Η μέτρηση με BIA αντενδείκνυται για άτομα που φέρουν μεταλλικά εμφυτεύματα και βηματοδότη, όπως και για εγκυμονούσες γυναίκες ή γυναίκες που επιλέγουν το θηλασμό.

Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής

Προγράμματα διατροφής ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το βάρος, το ύψος, αλλά και τις καθημερινές συνήθειες του κάθε ατόμου, λαμβάνοντας υπόψιν και τη φυσική του δραστηριότητα, παρέχονται κάθε εβδομάδα ή σε διάστημα δύο εβδομάδων. Σκοπός είναι η συχνή παρακολούθηση της απόδοσης του εξεταζόμενου, για να ορίζονται νέοι στόχοι, αλλά και να λύνονται απορίες που δημιουργούνται στο διάστημα που δεσμεύεται να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή.


Eξατομικευμένη Διατροφή μέσω του Γενετικού Τεστ Genosophy

Η καλύτερη διατροφή είναι αυτή που ταιριάζει σ’ εσένα!

Είμαστε όλοι μοναδικοί, όπως μοναδική πρέπει να είναι και η φροντίδα της υγείας μας. Στο δικό σας, προσωπικό ταξίδι για καλύτερη υγεία, επιλέξτε τη διατροφή σας και τις καθημερινές σας συνήθειες, όχι βασιζόμενοι σε υποθέσεις ή τάσεις της εποχής, αλλά κατανοώντας πραγματικά τον οργανισμό σας και τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Μεταμορφώστε τη ζωή σας με τη δύναμη της βαθιάς ανάλυσης του DNA!

Συνεργαζόμαστε με την GENOSOPHY® Εταιρεία-Τεχνοβλαστό του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες γενετικών ελέγχων υγείας και ευεξίας. Μέσω του βραβευμένου αλγόριθμου της, προϊόν πολυετούς έρευνας στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, η GENOSOPHY® αναλύει 750.000 γενετικά σας χαρακτηριστικά και τα μεταφράζει σε πρακτικές συστάσεις διατροφής και τρόπου ζωής, σχεδιασμένες αποκλειστικά για εσάς.

Με βάση τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου GENOSOPHY® μπορούμε να διαμορφώσουμε προγράμματα διατροφής, άσκησης και τρόπου ζωής προσαρμοσμένα στο δικό σας DNA. 

Η υπηρεσία GENOSOPHY® δεν είναι απλά ένα γενετικό τεστ.  Αντιπροσωπεύει έναν λεπτομερή χάρτη ανάλυσης των γονιδίων σας, και σας καθοδηγεί προς καλύτερη υγεία και ευεξία! Επωφεληθείτε από τον μεγαλύτερο γενετικό έλεγχο που προσφέρεται παγκοσμίως για να λάβετε τις πλέον ολοκληρωμένες διατροφικές συστάσεις!

Προσφέρετε στον εαυτό σας και στους γύρω σας τον γενετικό έλεγχο GENOSOPHY® ώστε να:

 • Κατανοήσετε καλύτερα τον οργανισμό σας και τις διατροφικές ανάγκες του.
 • Βελτιώσετε την υγεία σας.
 • Μάθετε για την προδιάθεσή σας για διατροφο-εξαρτώμενα νοσήματα, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2, οι δυσλιπιδαιμίες και τα καρδιαγγειακά.
 • Ρυθμίσετε καλύτερα το βάρος σας και διαχειριστείτε με μεγαλύτερη επιτυχία τους δείκτες διαβήτη τύπου 2, δυσλιπιδαιμιών, θρομβώσεων, κ.α.
 • Συνεισφέρετε στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών σας μέσα από τις καταλληλότερες διατροφικές και αθλητικές επιλογές.
 • Αξιοποιήσετε τη δυνατότητα διατροφο-γενετικής συμβουλευτικής από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών που δημιούργησαν τις πρωτοπόρες τεχνολογίες της GENOSOPHY®.
 • Επωφεληθείτε από τη δυνατότητα του αλγόριθμου GENOSOPHY® να σας προσφέρει νέα πληροφορία για την υγεία και ευεξία σας, οποιαδήποτε στιγμή το ζητήσετε.  Δεν προσφέρουμε μόνο εφάπαξ πληροφορία: το DNA σας παρέχει ανεξάντλητη πηγή γνώσης για τον οργανισμό σας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Ζητήστε τη μας τώρα ή στο μέλλον!


Ήρθε η ώρα να αναλάβετε τον έλεγχο του δικού σας ταξιδιού προς την υγεία και ευεξία. Εμπιστευτείτε το DNA σας στην GENOSOPHY® Εταιρεία-Τεχνοβλαστό του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκινήστε μια πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή ανακαλύπτοντας τα μοναδικά γενετικά σας χαρακτηριστικά.  

Κλινική διατροφή

Είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι οι περισσότερες ασθένειες είναι συνυφασμένες με τη διατροφή. Ο Ιπποκράτης εξάλλου ήταν εκείνος που πρωτοείπε «φάρμακο ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει το φάρμακό σας». Σε κάθε περίπτωση, ο ασθενής ανάλογα με το πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζει χρήζει συγκεκριμένης διαχείρισης. Η πρόσληψη τροφής προσαρμόζεται ανάλογα και πολλές φορές η ποσότητα των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και του λίπους μέσα στη διατροφή πρέπει να αλλάξει για να μην επιβαρυνθεί ο ασθενής. Ένα καλό παράδειγμα είναι εκείνο με τα άτομα που ζουν με το Διαβήτη τύπου ΙΙ. Σε αυτή την περίπτωση οι υδατάνθρακες δεν απαγορεύονται, αλλά καταμερίζονται ισόποσα μέσα στη μέρα σε συνδυασμό, πάντα, και με τα υπόλοιπα μακροθρεπτικά συστατικά στις ποσότητες που μας οδηγούν οι ανάγκες του εξεταζόμενου.

Σημαντικό επίσης είναι σε όλη αυτή τη διαδικασία ο Διαιτολόγος και ο θεράπων Ιατρός να έχουν μια πολύ καλή συνεργασία και κοινή πορεία πλεύσης. Έτσι ο ασθενής νιώθει τη στήριξη, αλλά βρίσκει και τη βοήθεια που αναζητά για να αποδεχτεί ή και να διευκολύνει το πρόβλημα υγείας του.

Στόχος είναι η παροχή διατροφικών συμβουλών, η καθοδήγηση αλλά και η εκπαίδευση του ασθενούς στο νέο τρόπο ζωής και διατροφής του, μετά την εμφάνιση ή και κατά τη διάρκεια κάποιας ασθένειας, έτσι ώστε να πετύχει μια καλύτερη διαβίωση.

Παχυσαρκία και διαχείριση βάρους

Η παχυσαρκία είναι ένα πολυπαραγοντικό νόσημα. Πρόσφατη έρευνα το 2020 έδειξε πως η Ελλάδα κατέχει την 13η θέση μεταξύ 18 Ευρωπαϊκών χωρών μαζί με τον Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι εμφανές και σε ενήλικές, αλλά και σε παιδιά ή εφήβους.

Η εξειδίκευση της Διαιτολόγου Βάνας Κροντήρη πάνω στην παχυσαρκία και διαχείριση βάρους την έχει οδηγήσει να εμβαθύνει όχι μόνο στο στόχο της απώλειας βάρους, αλλά και στη διαμόρφωση υγιεινών προτύπων και συνηθειών.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που μας οδήγησε στο πλεονάζον βάρος, πόσο μας επηρεάζει, πόσο είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής και κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι, όταν πετύχουμε το στόχο μας, να τον διατηρήσουμε και στη μετέπειτα πορεία μας.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται με συνεχή διάλογο, νέες και αξιόπιστες πληροφορίες που να αφορούν στο κομμάτι της διατροφής, όπως και με απενεχοποίηση συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων που, κατά καιρούς, φημολογείται πως μπορεί να προξενήσουν κακό στην υγεία μας ή στον τρόπο ζωής μας.

 
 

Συνεδρίες από απόστασηΔίνεται η δυνατότητα online συνεδρίας για άτομα που μένουν εκτός Αθηνών ή έχουν προβλήματα μετακίνησης ή περιορισμένο χρόνο.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται μέσω Skype, Viber ή Zoom.

Ιατρικό και Διαιτητικό ιστορικό λαμβάνονται στην πρώτη συνεδρία και τις μετρήσεις τις αναλαμβάνει το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Συνιστάται η απόκτηση μιας αξιόπιστης ζυγαριάς-λιπομετρητή ή και μεζούρας για να καταγράφονται τα αποτελέσματα και να τα συζητάμε κάθε εβδομάδα ή ανά δεκαπενθήμερο ανάλογα με τον προσωπικό χρόνο που έχει ο καθένας.

Προϋπόθεση συνεδρίας από απόσταση είναι η ύπαρξη όσο πιο πρόσφατων εξετάσεων αίματος, θυρεοειδή και ορμονικών για να διασφαλίσουμε την ορθή διαχείριση της υγείας σας.

Φόρμα Επικοινωνίας